Депутаите от "Атака", които са в София, ще влязат в парламента, за да гласуват оставката на Пламен Орешарски. Това каза лидерът на партията Волен Сидеров в Разград.. Самият той няма да може да присъства, тъй като е на обиколка в страната.

 Оставката на Орешарски беше логична, чакаше се от дълго време. Депутатите от групата на АТАКА, които са в София ще влезат в парламента да гласуват тази оставка. Аз и колегите, които сме на обиколки, в срещи, просто няма да можем физически да отидем . Това няма никакво значение, защото това е една формалност. По-важното е какъв нов парламент ни очаква и какво правителство. Според мен недобро, защото има сговор да продължи колониалната политика и защото има тотално дезинформиране на българите и апатия, която няма да доведе до нищо добро. Може би ще влезем в криза – избори след избори и това няма да се отгрази добре на страната,

заяви Сидеров. 
Според него политическата обстановка в момента е "сговор между ГЕРБ и ДПС, които подготвят новото управление след изборите. Те в момента се сговарят, а до вчера гласуваха заедно закони, като закона за банковата информация". Сидеров заяви, че БСП, ДПС и ГЕРБ подкрепят колониалната политика, която се провежда, в България, а "Атака" е против нея. Затова националистите не са участвали в консултациите и последните парламентарни заседания, защото там не се гласуват важни неща, а лобистки или несъществени закони. 
Според Сидеров в парламента трябва да бъдат гласувани задължителното гласуване и образователния ценз, предложени от "Атака".