"Беше ясно, но сега се доказа финално, че “вторият лифт” е само прикритие за мераците за нови дивашки строежи и имотна спекула. Клетвите на Борисов в Европейския парламент как нямало да се сложи и една керемида изтраяха само часове...

... Да се готви Витоша. Пленената община и министрите Симеонов и Кралев вече подготвят почвата за пускането на булдозери и залагането на шашки динамит в най-стария ни парк."

Това пише в своя позиция лидерът на "Да, България" Христо Иванов, който сподели във фейсбук материала на Клуб Z от вчера "Нено Димов отхвърли предложенията на алпиниста Боян Петров за Пирин".

"Блатни сте, но не сте кокичета. Оставка!", завършва бившият правосъден министър.

Ето и целия текст на Христо Иванов:

"Беше ясно, но сега се доказа финално, че “вторият лифт” е само прикритие за мераците за нови дивашки строежи и имотна спекула. Клетвите на Борисов в Европейския парламент как нямало да се сложи и една керемида изтраяха само часове. Управляващите не можаха да си позволят дори да имитират размисъл и диалог по предложения компромис. Камикадзето Нено Димов е пуснат да затвори темата, преди повече хора да разберат какво става.

И нищо чудно - вчера в ПИБ приключи due diligence от потенциалните купувачи. Следва период за правене на оферти. Реалният сюжет тук е замазването на поредното КТБ и замитане следите на поредните “национално отговорни бизнесмени” и приятели на Борисов, чрез поредното източване на публичен ресурс.

Да се готви Витоша. Пленената община и министрите Симеонов и Кралев вече подготвят почвата за пускането на булдозери и залагането на шашки динамит в най-стария ни парк. След години срамно бездействие, сега Фандъкова и СОС са впрегнати да ни представят това за “отваряне на планината”.

Междувременно, държаната на къса каишка БНБ (явно вкл. от прокуратурата), вече плоди нови КТБ-та: ББР, Общинска банка...

Блатни сте, но не сте кокичета.

Оставка!"

---

Бел. ред. - заглавието и подзаглавието са на Клуб Z