Над 104 000 евро са похарчили българите с банкови карти Visa на световното първенство по футбол в Бразилия, съобщиха от местното представителство на картовия оператор. За периода на футболния шампионат с карти нашенците са извършили над 1160 покупки. Средният размер на плащане с карта е 89 евро, а общата стойност на дневните покупки с карти - средно 3250 евро.

Общият потребителски разход на всички чуждестранни туристи с карти Visa е в размер на почти 280 млн. евро или с над 89 млн. евро повече от предишното Световно в Южна Африка през 2010 г.

Гражданите на САЩ, Великобритания, Франция, Аржентина, Мексико и шампионът Германия заемат челни позиции по размера на изхарчените средства.

Градовете-домакини на мачовете от Световното първенство по футбол, регистрират значително увеличение на приходите от туризъм в сравнение с миналата година. Сао Пауло бележи най-сериозен ръст - 77%, като сумата, похарчена на територията му, възлиза на почти 43,5 млн. евро.  Други градове, в които чуждестранните туристи са изхарчили сериозни средства, са Рио де Жанейро и Бразилия с по 20 млн. евро потребителски разход (съответно с ръстове от 206% и 642%), Салвадор - над 11 млн. евро (322% ръст) и Форталеза - почти 10 млн. евро (257% ръст).