„Винаги усещам подкрепата в България, било ми е винаги на сърце. Нещата вкъщи винаги са по-добре”, заяви Григор Димитров пред камерата на Нова тв.

Той даде интервю, в което говори за последните месеци, за представянето си на "Аустрелиън оупън" и за уроците, които вече е научил. Малко преди това (в събота) Гришо имаше брифинг, след като ден по-рано се прибра в България. Той разкри, че е под въпрос за турнира "Диема екстра София оупън" през февруари, тъй като е получил контузия в рамото. 

Направил си е преглед и изследване в Монте Карло и чака резултатите.

„Изчаквам, през последните седмици от подготовката не се чувствах на това ниво, което исках. Искам винаги да играя на 100 процента, просто чакам резултатите. Да се надяваме в близките часове да получа повече информация. Криех тази информация в себе си толкова време, но исках да я споделя с всички вас”, разказа Григор пред Нова. 

За спомените си от финалите на АТР в Лондон, Димитров сподели:

„Това беше един от най-специалните моменти. Имаше толкова много знамена и хора. Не очаквах да стигна до финала, имахме съвсем други цели. Преди финала усетих тази любов. Тази подкрепа ти дава толкова много сила и обединение - усещаш, че играеш с тях и това допринесе за победата.” 

Той коментира и проблемите си с началния удар и увереността, която изпитва, печелейки мачове, без да играе най-добрия си тенис:

„По време на мача опитваш да промениш движението, за да вкараш първи сервис например. Все пак нямах чак толкова лошо представяне в Австралия, борех се да спечеля, без да играя на 100%. Моментът, в който печелиш тези мачове, ти дава по-голяма увереност. Има място за подобрение. Представи си какво става, ако играеш по-добре?”

„Винаги трябва да запазиш себе си, да запазиш ценностите, които имаш. Няма значение кой си в ранглистата. Трябва да си човекът, който си. Ти си в светлината, в която всеки те познава. Следствието е ранглистата”, казва с увереност Григор Димитров. 

„Имаше някои моменти, в които не се получаваха нещата. Просто му казвах (на треньора Дани Валверду б.р.), че се опитвам. Има добро разбирателство между него и мен. А големият извод е, че когато си на корта, разчиташ само на себе си."

"Всеки има своя талант. Въпросът е да го намериш. Когато си на корта, няма на кой друг да разчиташ освен на себе си. Там е най-големият урок за мен”, каза още Григор Димитров като послание към българите, когато са в трудни моменти.