Оставка на правителството. Оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов - това поискаха за осми пореден път протестиращи пред сградата на Министерския съвет. 

"Жив е Алеко. Долу Цеко", "Спаси Пирин. Оставка", "Защитете "защитената" българска природа - Странджа, Пирин, Рила, Витоша, Българка", "ДСБ иска оставката на правителството", гласяха част от издигнатите лозунги.

В протеста се включи и евродепутатката от "Зелените" Ска Келер.

"От Брюксел нося посланието: Ние заставаме на ваша страна. Ние няма да отвърнем очи, за да предотвратим това".

Тази вечер се проведе поредният протест под наслов "Да защитим Пирин, да защитим България". Това е осмото поред шествие срещу решението на Министерския съвет да промени плана за управление на Национален парк "Пирин", взето на 28 декември 2017 г. и предвиждащо разрешение за строеж на спортни съоръжения в 2% от концесионната зона на Банско и за водохващания за питейни нужни в 48% от територията на парка. 

Протестиращите посрещнаха в София маратонците доброволци, които тичат в защита на планината и днес е последната част от маршрута им - от Дупница до сърцето на София, където се вляха в протеста.

Исканията на протеста са си все същите: 

1. Отхвърляне на решението на МС от 28.12.2017 г., даващо възможност за строителство в 48% от Национален парк "Пирин".
2. Оставка на Нено Димов като министър на околната среда, предложил това решение.
3. Обявяване на реалния собственик на концесионера "Юлен" АД и одит на концесията от международен одитор и с участие на гражданското общество.