Председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов, депутатът Пламен Нунев и кметовете на София, Пловдив и Бургас Йорданка Фандъкова, Иван Тотев и Димитър Николов - това бе съставът на българската делегация на традиционната годишна Молитвена закуска при американския президент Доналд Тръмп. Цветанов участва за пети път, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Форумът се е провел вчера във Вашингтон. Традиционната Молитвена закуска събира всяка година на едно място световни политически и религиозни лидери с американския президент. Започнала през 1953 г. при президента Айзенхауер, тази среща вече 66 години се утвърждава като едно от най-важните политически събития във Вашингтон.

"Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обърна към присъстващите с дълбоко религиозни думи за човешкото себеотрицание, жертвоготовност и състрадание, давайки редица примери от всекидневния живот, при които тези състояния на човешкия дух са възтържествували. Президентът не пропусна да окуражи и страдащите под гнета на недемократичните режими в Куба, Иран, Северна Корея и Венецуела", гласи преразказът от ГЕРБ на думите на държавния глава на САЩ.

От съобщението става ясно още, че Цветан Цветанов се е срещнал с председателя на парламента на Черна гора Иван Бражович, с външния министър на Сърбия Ивица Дачич и се е провела двустранна среща между българските и македонските участници в Молитвената закуска.