Светослав Иванов от Би Ти Ви поядоса лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването си "120 мин". Първо настоятелно го попита защо по времето на ГЕРБ имаше толкова много държавни пари в КТБ. 

"Ами ние толкова заварихме. И ако ги бяхме дръпнали веднага, както някои настояваха, щеше това да се случи преди 4 години. А ние планомерно започнахме да намаляваме държавните пари и те бяха само 5 % от целия портфейл на банката. Така, че нека да не си говориме така по опорни точки.

Водещ: Кой говори по опорни точки?

(Тук Иванов цитира, че в началото на 2013 г. 47 % от всички държавни пари са в КТБ, 90 % от парите на енергетиката са в КТБ - от доклад на агенция "Фич".) 

 - Точно така... И затова ние започнахме с по 100-200 млн. да намчаляваме парите. Служебното правителство взе решението - абсолютно правилно... Знаете, че ние стояхме зад тази задача и постепенно парите станаха до 5 %. Факт е обаче, че банката изпадна в това състояние в момента, в който бяха намалени парите. Така че нека да помислим кое е по-добре за хората."

Тук Борисов ненадейно се отклони да хвали предишния събеседник в предаването Кубрат Пулев, който каза колко важен е етническият мир. 

"Нека отдадем за тия 24 г. дължимото, че най-лошото не се е случило. Нека с ДПС, нека с другите партии да воюваме на политическия фронт и да внимаваме много за това, което се случи в съседни държави."

След малко обаче водещият пак го нервира, взимайки повод от това, че Борисов е в Царево, за да открие морски фар, който ориентира рибарите:

"Ако с ДПС плавате в момента в една и съща светлина, ако сте заедно, да не стане така, че някой да глътне вода? Много коментатори казват, че в момента има прегръдка - не целувка, но прегръдка между Вас и г-н Местан."

Борисов веднага хвърли вината върху БСП, която се опитвала да се измъкне от целувката с ДПС и напомни, че още са в коалиция. Той пак повтори как социалистите не искат да актуализират бюджета на собственото си правителство.

"Е, какво сме виновни ние от ГЕРБ, че ДПС зае тази отговорна позиция да актуализира бюджета. Нима има по-подходящ човек от Кристалина Георгиева за еврокомисар - подкрепиха я. Нима за някой здравомислещ човек не е ясно, че ръковоството на БНБ направи груби грешки и допринесе за банковата криза? В тези 3 точки само ние имаме допирни с ДПС в момента."

Той напомни, че ГЕРБ е единствената партия, която не е била в коалиция с Движението, а "умереният тон", който водят в момента с ДПС, е само и единствено заради етническия мир. "Точно както Кубрат предупреди!"

Тук водещият го попита с молба да е искрен - кой застрашава етническия мир през 2014 г., та това да е повод да се държат добре с ДПС. Борисов отговори доста рязко:

"Аз една дума не съм казал, че съм ги приел! Кое ви дава право да ни заподозирате?! Когато говореха най-лоши неща за мен, не ме заподозирахте."

Светослав Иванов цитира едно от редките интервюта на Делян Пеевски (днес от в. 24 часа"), в което депутатът казва, че трябва всички политици да общуват, за да вървим напред. И попита има ли тънка червена линия, която ГЕРБ не би прекрачил.

Борисов отговори, че има една прекрасна червена линия (макар че не обичал червени линии, апредпочита сини), която няма да прекрачи:

Коалиция с ДПС. При тези условия към днешна дата не е възможно да се направи коалиция с ДПС. Защото те са абсолютно еднакво ангажирани за тази 1 година с всичките проблеми. 

Водещият попита и какво става, ако едни вестници, които първо хвалеха Борисов, а после го "разкъсваха", пак започнат "да му свалят звезди". Той каза, че това му се е случвало много пъти и апелира за енти път журналистите да го критикуват, ако е сгрешил. 

Относно десните Борисов едновременно каза, че те са най-логичният му бъдещ съюзник, но и предупреди да не го изнудват за постове. В разговора намери начин и да подхвърли, че днес научил как "лабораторията на г-н Костов" се е финансирала от това правителство  (според друг материал в "24 часа" от днес, по договор от февруари, 2014 г. червеното правителство е изплатило 11 760 лв. на Лабораторията за изследване на риска за доклади, б.р.)