Корпоративна търговска банка (КТБ) е финансирала предизборната кампания на "България без цензура" (ББЦ) с лидер Николай Бареков. Това каза пред Клуб Z лидерът на РЗС Яне Янев. Той вече е внесъл в деловодството на Върховната касационна прокуратура (ВКП) сигнал, относно данни за извършени престъпления по Наказателния кодекс във връзка с дейността на КТБ и осъществяване на кешов паричен трансфер от Цветан Василев към Николай Бареков чрез поставено лице, играещо роля на преносител на парични суми в особено големи размери с недоказан произход.

Янев обясни, че документите в сигнала са му дадени от служител на банката. Според него парите, дадени от КТБ на Бареков, надхвърлят чувствително сумата, която е допустима по закон за финансиране на кампанията. Според чл. 165, ал.1, т.3, буква "а" от Изборния кодекс партия и коалиция може да изхарчи не повече от 2 млн. лв. за кампания за избори на европейски депутати.

Произходът на парите на г-н Бареков е ясен. Прокуратурата и НАП го разследват. Ако е имало нещо нередно то щеше да стане ясно отдавна. Най-вероятно думите на г-н Бареков, че ГЕРБ и ДПС се готвят за коалиция, разкриването на тази ситуация, са поставили под голям стрес ръководствата на тези партии. Те са принудени да пускат независими от тях източници, уж, в кавички независими, като Яне Янев, да бранят честта им и да ги защитават. Сметната палата е извършила проверка на абсолютно целия приходен и разходен поток на политическата партия и коалицията и абсолютно никакви нарушения не са установени.

Това казаха пред Клуб Z  от пресцентъра на ББЦ, обяснявайки, че това е официалната позиция на партията. От ББЦ отричат всичко, което според Янев е записано в документите, предадени от него на прокуратурата.