Активисти на "България без цензура" организираха протест пред парламента, където в момента тече обсъждането на актуализация на държавния бюджет и бюджета на Националната здравно-осигурителна каса. Парламентът безпроблемно събра кворум за заседанието като се регистрираха 173 депутати от ГЕРБ, БСП и ДПС.

Според медиийното съобщение на барековата партия "близо 1000 души, предимно младежи, се събраха на протест пред Народното събрание. Тяхното недоволство е провокирано от намерението на ГЕРБ и ДПС за актуализация на бюджета. Протестът е спонтанен. Той бе организиран в социалните мрежи и среща подкрепата на партия „България без цензура“.

Журналист на Клуб Z обаче не видя повече от стотина души предимно младежи пред паметника на Цар Освободител. Всички недоволни бяха именно от партията на Новия политик и развяваха знамена на неговата партия. Видяха се плакати  „ГЕРБ + ДПС = мафия“ и се раздаваха флаери с надпис „България не е бостан (БОйко +меСТАН)!!!“.

Хората на Бареков обясниха, че  не са съгласни с гласуването на допълнителни 7 милиарда лева, чиято цел, според тях, е да бъдат откраднати и присвоени от ГЕРБ и ДПС. Протестиращите скандираха към парламента: "Оставка и затвор, вие сте позор".