Призовавам БСП да подкрепи това, което правителството дава. В противен случай изглежда, че вие не си подкрепяте правителството. Ако е наше, кажете че е наше, тогава, ела Чобанов в нашата стая да ти дам задачи.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който взе думата за изказване по дебатите за гласуване на промяна на Закона за държавния бюджет и бюджета на здравната каса, които течет в парламента.

Преди днешното заседание председателят на парламента, който вече е и лидер на БСП Михаил Миков обяви, че левицата ще подкрепи само предложението на правителството за отпускане на допълнителни 225 млн. лв. за Националната здравно-осигурителна каса, но няма да подкрепи 500-те млн. лв. допълнителни разходи в държавния бюджет, защото те не са нужни.

Председателстващата заседанието Мая Манолова упрекна Борисов в неуважение към финансовия министър, на което той отговори:

Подхождам изключително добронамерено на базата на това, което сте дали. Чобанов е избран като депутат от вас, после като министър. Ако ми го давате, тогава Чобанов, ела в моята стая. Аз изключително уважавам г-н Чобанов и ще го взема с удоволствие, стига да кажат - той не е депутат от нас, ще го взема и ще му дам указания.