Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че клиповете, "в които се търкат билетчета", които рекламират хазартни игри, са "безобразни". Според него те могат да имат "пагубно въздействие", защото създават впечатлението, че човек може да забогатее без труд. По този повод Симеонов заяви, че смята да предложи промени в законодателството, свързани с рекламите на хазартни игри, като в момента събира информация по темата.

Изявлението на Симеонов бе по време на парламентарния контрол. Той каза още, че Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) осъществява проверка на рекламен клип за лотарийна игра, в който има съмнение, че участват деца. Отговорът му бе на въпрос на депутатката от БСП Теодора Халачева.

"Относно излъчения в електронните медии рекламен клип с участието на състезателка от Българската федерация по художествена гимнастика Държавната агенция за закрила на детето е изискала информация от председателя на Българската федерация по художествена гимнастика и от организатора на лотарийната игра. От изпълнителния директор на фирмата е предоставена информация, че в заснемането на клипа не са участвали деца - в подкрепа на което са предоставени седем броя копия на договори на заснетите лица. Договори с артисти, изпълнители, видно от които всички те са пълнолетни", заяви Симеонов.

И добави, че в момента проверката продължава. По казуса работели още СЕМ и Комисията по хазарта. В кулоарите разясни още какви законови промени би искал да предложи, като поясни, че засега това е на ниво идея:

"Ще ограничаваме, разбира се. Мен ако питате трябва да се забрани въобще такава реклама"