Руският президент Владимир Путин е изобразен като цар с корона на главата на корицата на списание "Тайм". Броят с анализа на изборите в Русия ще излезе на 2 април. 

"Изгряващият цар" е голямото заглавие на корицата на световноизвестното списание. 

Корицата на "Тайм" с дата 2 април.

"Как Владимир Путин планира да остане на върха"? На този въпрос се опитва да отговори журталистът Михаил Зигар.

А Ян Бремър предлага на читателите анализа "Защо Русия продължава да потъва".

Списание "Тайм" се отпечатва в четири версии - американска, за Европа, за Близкия изток и Африка, и за страните от Азиатско-тихоокеанския район. Руският президент ще се появи с корона на всички тях без разпространяваното в САЩ издание, пише РИА Новости.

В материалите се подчертава, че формално новият шестгодишен мандат за Владимир Владимировч би трябвало да е последен. Но нито един от неговите приближени не вярва, че през 2024 година Русия ще има нов президент.

"Хората се заблуждават, смятайки че Путин се е уморил и той се нуждае от отдих. И иска да се отдаде на спокойния живот на милиардера. Путин е изключително далеч от всякаква умора. На него все още всичко му е интересно. Той изучава всичко. Това е неговия стил на живот - това е истиският Путин. Той не може да си представи живота без власт", коментират бивши министри от обкръжението на държавния глава пред списанието.

Путин ще остане на власт, категорично заявяват всички източници на "Тайм".

"Как точно ще стане това, засега все още не е ясно. Но пред Путин има още шест години, в които той може да измисли начин да остане на власт. И той няма да бърза да разкрива плановете си. Напротив, той ще ги обяви възможно най-късно. Но няма никакви съмнения, че той ще запази властта си. А и времето е на негова страна. През 2024 година Владимир Путин ще стане на 72 години, точно толкова колкото Доналд Тръмп ще направи още тази година", пише Зигар, цитиран от Нюз.ру.

Според журналиста, Путин не се стреми към нова студена война, а към нова "Ялтенска конференция". Както е известно победителите във Втората световна война са си поделили света на зони на влияние. Путин иска нови зони и нови правила на играта. Той желае Западът да признае, че територията на бившия СССР трябва да бъде призната за зона на влияние на Русия. И затова са му нужни и гаранции, заключава Зигар.