Логото на Съюза на демократичните сили (СДС) се върна на фасадата на емблематичната за десницата и демокрацията сграда на "Раковски" 134 в София месец, след като бе свалено. А бе свалено, за да се сложи това на новия стопанин на офиси в сградата - Национален фронт за спасение на България (НФСБ) на вицепремиера Валери Симеонов.

От известно време двете партии са съквартиранти. Властите оставиха на добра воля СДС на същия адрес, въпреки че след като не успяха да прескочат 4-процентовата парламентарна бариера с Реформаторския блок, сините нямат право на партийна централа в държавен имот, признавайки им направени през годините разходи за ремонт.

В продължение на 28 години на фасадата пишеше "Съюз на демократичните сили". В последните месеци висеше и един от плакатите на Реформаторския блок за последния парламентарен вот - с ликовете на Петър Москов и Венци Мицов - първият - лицето на Реформаторите, а вторият - заместник на Светльо Витков в "Глас Народен", които на изборите участваха заедно с обединението. Към днешна дата от тези плакати няма и спомен, а самият Реформаторски блок е пред разпад, след като "Движение България на гражданите" обяви, че замразява членството си, а "Глас народен" - че продължава самостоятелно политическия си път.

Правителството даде помещенията на партията на Валери Симеонов "Г.С. Раковски" 134 със свое решение в края на миналата година. Дотогава НФСБ имаше право да ползва помещения на ул. "Цар Калоян" в центъра на София, но не се възползва от него. Още от влизането на партията в предишния парламент с Патриотичния фронт Симеонов обяви апетити към сградата на СДС. Това се случи през лятото на 2013 г. Сините обаче също бяха в Народното събрание, а и към онзи момент имаха дългосрочен договор за наем до 2015 г. Още тогава обаче се обмисляше вариант на съжителство с други формации с цел да се пестят пари от наем, въпреки че държавата като цяло отдава помещения на партиите, които имат право на централа по закон, на преференциални цени. 

През това лято областният управител на София Николай Пехливанов ("Атака" - "Обединени патриоти") изпрати писма до партиите, чието право на ползване на държавен имот е отпаднало заради резултата от предсрочните парламентарни избори, да освободят доброволно централите си. Сред тях са СДС, ДСБ, ДБГ на Меглена Кунева и т.н. Самите партии, разбира се, обжалват и отлагат тези действия. 

Преди няколко години сините, но и държавата, се разделиха с част от имота на популярния адрес след спечелени реституционни дела. Тогава СДС остана без залата си за медии на партера, както и още няколко помещения.

През годините мерак да акостират на "Раковски" 134 имаха и Николай Бареков, и Веселин Марешки. Тогава Бареков бе лидер на разпадналата се по-късно партия "България без цензура". Тя обаче имаше парламентарна група. Аптекарският бос пък заяви желание да се нанесе в синята крепост, когато "Воля" успя да прескочат 4-процентовата бариера на последния парламентарен вот.