Президентът на САЩ Доналд Тръмп разговаря снощи с британската министър-председателка Тереза Мей по телефона за експулсирането на руски дипломати от двете западни страни в отговор на отравянето на бившия руски шпионин в Англия Сергей Скрипал, съобщи в комюнике Белият дом, цитиран от Ройтерс.

"Двамата лидери бяха единодушни за необходимостта от разбиване на шпионските мрежи на Русия в Обединеното кралство и Съединените щати, от ограничаване на руските незаконни дейности и от предотвратяване на химически атаки на териториите на двете страни", се казва в текста. 

Берлин и Лондон ще продължават да се противопоставят на "нарастващата руска агресия" става ясно от разговор по телефона между германската канцлерка Ангела Меркел и британската премиерка Тереза Мей, съобщи ТАСС.

Мей е благодарила на колежката си за "силната подкрепа и солидарност" с Лондон по случая с отравянето на руския агент и поведението на Русия.

Вашингтон вече изгони 60 руски дипломати, като обяви че повечето от тях са кадрови шпиони, Лондон експулсира 23 служители на посолството, а Берлин - 4 пратеници на Москва.