"Манчестър Сити" не стана шампион на Англия днес, а беше на 45 минути от това. "Манчестър Юнайтед" не му позволи, като направи паметен обрат на терена на големия си градски съперник - 3:2 от 0:2.

Така в рамките на няколко дни "гражданите" паднаха тежко както от "Ливърпул" (в Шампионската лига), така и от "Юнайтед".

Венсан Компани откри в 25-ата минута, а Гюндоган удвои в 30-ата. И "Сити" вече се виждаше шампион. След почивката обаче "Юнайтед" отговори и набързо охлади домакините с голове на Пол Погба в 53-тата и 55-ата минута.

Крис Смолинг направи обрата пълен в 69-ата. 

Имаше всичко в този мач, включително спорни съдийски решения.

"Манчестър Сити" доминираше изцяло преди почивката, като съперникът му нямаше дори удар във вратата. Ситуациите пред Давид де Хеа следваха една след друга.

Компани "заби пирон" с глава след ъглов удар, а бързо стана и 2:0 чрез Гюндоган. Резултатът можеше да бъде най-малко 3:0 и сега "небесносините" съжаляват за това. Два страхотни пропуска направи Рахийм Стърлинг.

След антракта на терена сякаш излязоха два различни отбора. Изглежда домакините помислиха, че са си свършили работата. И гостите се възползваха. Разигра се Алексис Санчес, "червените дяволи" проявиха характера, присъщ на отбора по времето на Алекс Фъргюсън.

И Пол Погба вкара два бързи гола. Вчера покрай французина се разрази полемика в медиите. Пеп Гуардиола заяви пред медиите, че през зимния трансфререн прозорец агентът на халфа Мино Райола се обадил в клуба и предложил Погба, който не се разбира добре с Жозе Моуриньо, и Хенрик Мхитарян (преминал в "Арсенал").

По този начин каталунецът отговори на Райола, нарекъл го наскоро "страхливец".

А Погба изуми днес и с прическата си в небесносиньо, но това не му попречи да вкара два гола. В 69-ата Смолинг засече топката при центриране на Санчес - 3:2 и смут на трибуните на "Етихад".

В 77-ата съдията Мартин Аткинсън прецени, че няма дузпа при акция на Серхио Агуеро, в краката на когото с шпагат влезе Ашли Йънг. А дузпа имаше. В самия край Де Хеа спаси удар от упор на Агуеро, а веднъж и гредата помогна на гостите.

В крайна сметка "Манчестър Юнайтед" стана първият отбор, който печели на "Етихад" този сезон. А трите точки и сладкия триумф дават спокойствие на "дяволите" в битката за място в топ 4.

На "Сити" предстои да приеме "Ливърпул" в реванш от Шампионската лига във вторник.

По-рано днес имаше и дерби на Ливърпул, завършило 0:0. "Червените" доминираха през по-голяма част от срещата и направиха няколко пропуска, но в края "Евертън" на свой ред натисна и едва не отмъкна трите точки.

В класирането "Сити" има 84 точки, следват "Юнайтед" - 71, "Ливърпул" и "Тотнъм" - 67, "Челси" - 56, "Арсенал" - 51 и т.н.