"Рома" записа една от най-великите победи в историята си - 3:0 срещу "Барселона" в четвъртфинален реванш от Шампионската лига на стадион "Олимпико". "Вълците" продължават напред, след като в първия двубой загубиха с 1:4.

Изненадата е много голяма, но италианският тим си заслужи великия триумф, защото направи паметен мач и тотално надигра един от фаворитите за трофея.

В другия мач тази вечер - между "Манчестър Сити" и "Ливърпул", драма имаше само едно полувреме. "Червените" направиха обрат, спечелиха с 2:1 и с общ резултат 5:1 също са в следващата фаза.

Така два от големите кандидати за "купата с големите уши" са елиминирани още преди полуфиналите. Иронията е, че макар и в различни лагери "Барса" и бившият треньор и играч на клуба Пеп Гуардиола напуснаха турнира едновременно. Съдба... А и двата тима след броени дни ще станат шампиони на Испания и Англия.

На "Олимпико" римският тим трябваше да заличава цели три гола, а беше отписан и поради факта, че тази двойка изглеждаше най-неравностойната.

Може би "Барселона" подцени реванша, но ако е така, остава си за сметка на Меси и компания. А "Рома" явно вярваше. За това помогна и ранното повеждане в резултата - Един Джеко откри в 6-ата минута.

До края на полувремето "вълците" продължиха да имат инициативата, докато "блаугранас" не направиха нищо запомнящо се в атака. Спокойно можеха да водят с повече, но изтърваха поне в три ситуации.

"Рома" засили натиска след почивката. В 56-ата минута Жерар Пике фаулира Един Джеко в наказателното поле и от 11-те метра игралият вдъхновено като истински капитан Даниеле де Роси удвои.

Положението на "Барселона" стана много тежко. В 70-ата Де Роси пропусна с глава. Гостите гледаха отблизо. Чак в 74-ата бъдещият първенец на Примера създаде най-чистата си възможност до момента, но Лео Меси би в ръцете на вратаря.

В 79-ата стражът на каталунците Тер Щеген блестящо спаси засечка на Стефан Ел Шарауи. Последната преграда обаче падна в 82-ата минута, когато гъркът Костас Манолас засече топката с глава от корнер - 3:0. "Стадио Олимпико" се разбушува като вулкан!

До края "Барселона" пое юздите на мача, но вече преследваше дивото. Защитата на "Рома" се справи блестящо, а веднъж имаше и късмет при прехвърлящ удар на Муса Дембеле.

Така "джалоросите" са на полуфинал в турнира за първи път от 1984 г., когато (за КЕШ тогава) стигнаха и до финала, загубен на собствения си стадион от "Ливърпул" след дузпи. Това е и едва третият отбор, който продължава напред след заличен пасив от три гола. Другите два са "Депортиво" (Ла Коруня) и... "Барселона".