Поднасям искрените си съболезнования на близките на загиналите в днешната тежка катастрофа на АМ „Тракия”. Надявам се всички пострадали бързо да се възстановят. От страна на болниците и институциите са предприети всички мерки за оказване на помощ на нуждаещите се.

Това написа министър-председателят Бойко Борисов във фейсбук профила си след днешната катастрофа.

Президентът Румен Радев също написа във фейсбук:

Изказвам искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите при трагичната катастрофа на магистрала „Тракия“ днес. Както аз, така и цялото ни общество, сме съпричастни с болката и скръбта ви.

Желая леко възстановяване на всички пострадали. Благодаря на всички медицински екипи, които помогнаха на ранените и полагат грижи за лечението им.

 

Председателят на Народото събрание Цвета Караянчева заявява в профила си:

С дълбока скръб приех новината за ужасяващата катастрофа на автобус, която отне живота на български граждани! Изразявам дълбоки съболезнования, най-искрена съпричастност и солидарност към семействата и близките на загиналите при тежкия инцидент на автомагистрала „Тракия“. Уверена съм, че отговорните институции ще направят всичко възможно причините за инцидента да бъдат открити и ще предприемат мерки за ограничаване на войната по пътищата!

Пожелавам скорошно възстановяване на ранените граждани.

Както вече бе съобщено, утре е обявен ден на национален траур.