Макар и на 36 години Златан Ибрахимович продължава да не страда от излишна скромност. Харизматичният швед гостува в шоуто на Джими Кимъл, след като преди дни обяви, че ще отиде на световното в Русия.

Златан облича екипа на "Лос Анджелис Галакси" и впечатлява със силни изяви и ефектни голове в Мейджър лигата на САЩ.

"Просто казах, че ходя на световното, потвърди многозначително Ибра, който се отказа от националния тим след европейското във Франция преди две лета. - Само това. Ако говоря повече, хората може и да ме обесят. Затова трябва да внимавам какво приказвам. Световно без мен, няма да е световно."

Така №9 подсили спекулациите дали ще играе на мондиала или ще има друга роля. За шансовете си да рита по руските терени в туитър той използва шведската дума skyhoga, което означава "до небето".

Ибрахимович има 116 мача за Швеция и 62 гола, като второто е рекорд за националния тим на страната. Той получи тежка контузия по това време миналата година в "Манчестър Юнайтед" и възстановяването му продължи почти до края на 2017-а. Последва нова травма и раздяла с "червените дяволи".

"Сега искам да играя футбол, добави Златан. - Ще видим какво ще стане през юни. Правя нещата стъпка по стъпка. От Швеция ми се обаждат всеки ден и ме питат как съм. Пак казвам, ако се чувствам добре и искам това, ще бъда в Русия."

"Тре крунур" ще участват на световно за първи път от 2006 г. Тимът зае второ място в "българската" квалификационна група, а в баража елиминира Италия. Скандинавците са в тежък квартет - с Германия, Мексико и Южна Корея.