Песента за БОСТАНА, която миналата седмица спомена Лютви Местан и която Клуб Z цитира, си има и нециничен вариант.

Това заяви днес пред Нова тв депутатът Йордан Цонев - зам.-председател на ДПС и шеф на Комисията по бюджет и финанси. Песента е еталон на т.нар. вулгарен фолклор и бе спомената по повод подмятанията, че се готви коалиция БОСТАН между ГЕРБ на Бойко Борисов и ДПС на Лютви Местан.

"Г-н Местан има много красив език и дълбоки познания във фолклора. Препратката към песента е с текст, който няма нищо вулгарно. Тя е закачлива и в нея няма нито един цинизъм. Това (споменатото от водещия - б.р.) е циничният ѝ вариант. Аз ще помоля г-н Местан да пусне истинския вариант на сайта на ДПС, за да могат да го видят хората", каза Цонев.

Цонев ще предложи още днес, когато парламентът ще обсъжда актуализация на бюджета, КТБ да започне да изплаща п най-бързия начин гарантираните на влогове. Той обясни, че това би могло да стане в срок от 20 дни, ако днес бъде решено банката да бъде обявена в несъстоятелност.

ДПС подкрепя идеята да бъде вдигната банковата тайна върху вложенията в КТБ на политици, магистрати и общественици.

ДПС не изостави БСП, а избирателите бламираха социалистическата партия на вота за ЕВропарламент, каза още Йордан Цонев. Така ДПС преценило, че вече не е в състояние да бъде в коалиционно правителство с БСП.