"Арсенал" и "Атлетико" (Мадрид) направиха 1:1 в първи полуфинал на турнира Лига Европа. Така всичко ще се реши в Мадрид идната седмица.

Лондончани изпуснаха победата, те изтърваха един куп положения, а в голяма част от мача бяха и с човек повече на терена. Шиме Вършалко от "дюшекчиите" получи два жълти картона още до 10-ата минута и бе изгонен за груби нарушения.

Малко след това го последва и треньорът Диего Симеоне, който остро оспорва решението на съдията.

"Арсенал" и преди това яко беше притиснал своя опонент, а превъзходството на тима с числен превес стана още по-голямо. Домакините имаха няколко възможности да открият резултата.

Все пак това стана в 61-ата минута, когато Александър Лаказет реализира с глава. В тези минути "Атлетико" дори не излизаше от половината си. "Топчиите" усетиха, че могат да решат много още в пърната среща и увеличиха оборотите.

Но вместо да удвоят, те допуснаха гол. Топката бе изритана напред към Антоан Гризман, който преодоля колегата си от националния отбор на Франция Лоран Косчелни и изравни. Това стана в 82-ата.

До края на мача нови голове не паднаха. Реваншът в Мадрид ще е много интересен.

В другия полуфинал "Олимпик" (Марсилия) би "Ред Бул Залцбург" с 2:0. Флориан Товен откри резултата на "Велодром" в 15-ата минута. Преди да порази целта той игра с ръка, но това остана незабелязано от съдиите.

В 63-тата Клинтън Нжие направи задачата на австрийците в ответната среща още по-трудна - 2:0 за марсилци.