Легендите от АББА се върнаха в студиото за първи път заедно от 1982 г. за нови записи, съобщава Би Би Си. Шведският квартет обясни, че това е неочаквана последица от скорошното им решение да започнат виртуално турне.

"И четиримата почувствахме, след 35 години, че може би ще е забавно да обединим силите си и да влезем в студиото заедно", пише в официално изявление на групата в инстаграм.

И се оказало сякаш "времето е спряло".

Няма уточнение кога новите песни ще бъдат пуснати на пазара, но една от тях  "I Still Have Faith In You" ще бъде изпълнена през декември в специално телевизионно шоу, излъчено по Би Би Си и Ен Би Си..

Говорителят на АББА Горел Хансер описа новите песни така: "Звученето ще е познато, но и модерно".

"Работата в звукозаписното студио е като едно време", казва тя пред шведския вестник "Афонбладет".

Тя уточнява, че групата няма да има изпълнения на живо освен като холограми в предстоящото турне "Abba Avatar".

"Не очаквайте те да започнат заедно да пеят на сцена отново. Не могат да го направят", допълва говорителката.

Четиримата от АББА спряха да записват заедно през 1982 г. и отказват да пеят заедно на сцена, въпреки че през 2000 г. им бяха предложени 1 млрд. долара за турне.

 

 

През 1982 г. те последно записаха хитовете "Under Attack" и "The Day Before You Came", които влязоха в албума с компилации "The Singles". За последно пяха заедно на сцена три години по-късно в шведската версия на тв шоуто "This Is Your Life", за да почетат своя мениджър Стиг Андерсон.