Стамен Белчев вече не е треньор на ЦСКА-София. За смяна на Белчев се заговори още вчера.

Днешната тренировка на тима, която ще се проведе следобед, няма да бъде водена от родения в Хасково специалист. Футболистите ще бъдат тренирани от Христо Янев, който ще е начело на "червените" временно - до края на сезона. Янев работи като скаут на "Българска армия".

От следващия сезон се спрягат четири имена за старши треньор на ЦСКА-София. Това са Красимир Балъков, Любослав Пенев, Стойчо Младенов и Александър Томаш, който е начело на "Берое". Балъков пък предвожда "Етър". 

Почти сигурно Стойчо Младенов ще напусне казахстанския "Кайсар" и ще бъде свободен. Любо Пенев е безработен. Не е изключено и Христо Янев да остане за постоянно. Той беше настивник на ЦСКА в сезона 2015-2016, в който тимат игра във "В" група и спечели купата на България. В ранната есен на 2016 г. бе уволнен от ЦСКА-София.

Часове, след като новината излезе на бял свят, официалният сайт на "червените" заяви следното:

"След поредицата от негативни резултати, Стамен Белчев взе решение да напусне своя пост на старши треньор на ЦСКА в името на благото на отбора. Той напуска поста си заедно с трима от помощниците си - Стефан Генов, Даниел Моралес и Ивайло Иванов.

Ръководството благодари на Белчев за изключителния му професионализъм и всеотдайната му работа в ЦСКА и му пожелава здраве и бъдещи професионални успехи!

Стамен Белчев ръководи отбора в 58 мача от 27 ноември 2016 година до днес. Той постигна 36 победи, 15 равенства и 7 загуби начело на отбора. 

На негово място до края на сезона отборът ще бъде ръководен от човек от клуба. Христо Янев поема тима, а негови помощници ще бъдат Владимир Манчев и Ивайло Петров. Заедно с тях ще работят и кондиционните треньори Томас Нойберт и Кирил Динчев, като на щаба ще помагат и легендите на клуба Георги Велинов и Красимир Безински.

Христо Янев, Владимир Манчев и Ивайло Петров изведоха тима ни до трофея в турнира за Купата на България през 2016 година. През януари те се завърнаха на работа в ЦСКА. Янев и Манчев бяха скаути на първия отбор, а Петров - треньор на вратарите в Академия ЦСКА.

Пожелаваме им здраве и още много професионални успехи в любимия клуб!"

От това съобщение излиза, че Белчев си е тръгнал сам, което едва ли е от голямо значение вече.