Лидерът на България без цензура и евродепутат Николай Бареков хвърли светлина върху свързаността между управлението на ГЕРБ и депутата от ДПС Делян Пеевски.

През 2009 г. използвах за последен път контактите си с г-н Борисов. Поводът беше да се сдобрят с г-н Пеевски, когато Борисов взе властта. По молба на г-н Пеевски, като приятел на г-н Борисов и като много добър познат на г-н Пеевски.
Не съм присъствал повече на тази среща, но 2009 г. и 2013 г. г-н Борисов и партия ГЕРБ използваха административния капацитет на г-н Пеевски, ключовите решения по времето на онова управление наистина съвпадат с казаното от г-н Пеевски за Цветан Цветанов и неговите срещи, каза Бареков прд Нова тв.

Тези хора с днешна дата отново се канят да управляват. Никога не съм казвал една дума срещу г-н Пеевски. Сега аз ям бухалките на г-н Пеевски, каза Бареков, визирайки скорошна серия от публикации срещу него в печатните медии, които се смята, че са контролирани от бившия депутат от ДПС.

Медийната маша на атаката срещу мене се нарича Яне Янев. Същият този господин преди години наричаше г-н Пеевски с доста обидни квалификации, както и неговата майка. В момента той е добре отразяван от неговите медии.

Аз си мисля, че в случая има съвпадение на интереса на г-н Борисов и г-н Пеевски срещу ББЦ, понеже ББЦ е единствената партия, която последователно заяви, че ще води битка срещу връщането на ГЕРБ на власт, каза Бареков. 

Бареков обяви официално за първи път, че е получил 2 млн. евро обезщетение, след като през октомври 2013 г. е напуснал управлението на телевизиите Тв 7 и Нюз 7.

Той обясни, че като изпълнителен директор и на двете телевизии от лятото на 2012 г. имал 5-годишен договор за 10 млн. лева. Понеже напуснал през октомври 2013 г., бордът на директорите му дал обезщетение 20% от сумата плюс надбавка от още 20%, за да не претендира за цялата стойност. От тези пари дарил половин милион лева на партията си, но докато тя била гражданско сдружение.