"Имал ли е Цве​тлин Йовчев в петък вечерта преди изборите среща с Делян Пеевски, на която е бил повикан директорът на РДВР в Пазарджик?"

Този въпрос зададе зам.-председателят на АБВ Румен Петков в ефира на Нова тв и продължи: Казвал ли е Цветлин Йовчев, че Делян Пеевски е незаобиколим фактор в българската политика?.." 

Пред Клуб Z бившият БСП-депутат  поясни, че имал информация за такава среща, проведена преди изборите за Европейския парламент във Велинград,  в хотела на мастития народен избраник от ДПС. Местни активисти пък разказаха пред нашия кореспондент, че на другия ден били задържани четирима души, които по традиция работели за БСП по време на избори - обикаляли махалите и извозвали  избиратели към пунктовете.

ДПС е показало забележителни постижения на тези избори, сочат данните на ЦИК.  Те са първа политическа сила в област Пазарджик, сочат данните от ЦИК. Благодарение на активните усилия Движението печели 26.43 от гласовете, изпреварва ГЕРБ, който остава с 24.97%, а БСП е едва трета с 18.14%. За сравнение, на предишните избори за европарламент през 2009-та първи е ГЕРБ с 23,12%, ДСП е с 18.76%, а БСП с 18.50%. На парламентарните избори през 2013 пък Движението е едва трета политическа сила - с 14.32%. Преди него са ГЕРБ с 29.04% и БСП с 27.71%.

Видимо ДПС-активистите в региона високо оценяват усилията на Делян Пеевски.

Общинските организации на ДПС в Батак, Белово, Брацигово, Велинград, Пазарджик, Пещера, Ракитово, Септември и Стрелча го номинираха единодушно за водач на листата на Движението в областта.

"Хората просто са доволни от него и го припознават като своя народен представител", обясниха за Клуб Z от Областната структура на ДПС в Пазарджик.

Всички организации са изпратили само едно предложение за водач на листата - Пеевски.