Джон Малкович и звездата от „Хари Потър“ Рупърт Гринт влизат в актьорския състав на телевизионна адаптация по книгата на Агата Кристи „Азбучни убийства“. Филмът е съвместна продукция на Би Би Си и „Амазон“, а снимките се очаква да започнат през юни тази година, съобщава „Варайъти“.

Малкович ще влезе в образа на легендарния детектив Еркюл Поаро. Съвсем наскоро, през 2017-а, в тази роля влезе и Кенет Брана („Убийство в Ориент Експрес“). На малкия екран Поаро са въплъщавали още Алфред Молина и Дейвид Сушей.

На Гринт е поверен образът на инспектор Кроум, който няма особено високо мнение за Поаро. Сред останалите актьори в продукцията са Андрю Бюкан („Броудчърч“), Иймън Фароу („Туин пийкс“), Тара Фицджералд („Игра на тронове“), Бронуин Джеймс („Harlots“) и Фрея Мейвър („Предчувствие за край“).

Базиран на класиката от 1936 г. от кралицата на криминалните романи, сериалът ще излезе в три части. Режисьор на епизодите е Алекс Габаси („Хрониките на Франкенщайн“), а продуцентската роля поема Фара Абушуеша („The Party“). По сценария работи Сара Фелпс, номинирана за БАФТА.

„Азбучни убийства“ е брутална история за насилие и лъжи, дългата сянка на миналото и предстоящото клане – коментира сценаристката Фелпс. – В центъра ѝ е един от най-познатите персонажи в криминалната проза. Всички може да си мислим, че познаваме Поаро, но познаваме ли наистина Еркюл?“

Книгата има и други адаптации – през 1965 г. Тони Рандъл влиза в образа на белгийския детектив.

"Площад Славейков"