Българският мафиот Ремзи Рафи, известен като Иво Българина, плащал щедро пътуванията на двама мадридски полицаи в чужбина, пише днес испанският всекидневник „Ел Мундо“.

Вчера той публикува статия под заглавие „Полицаи в Мадрид работят за български мафиот“. От нея става ясно, че повече от година Звеното за борба със специализираната и силова престъпност към Националната полиция на Испания разследва заподозрени в корупция общински пазители полицаи. Смята се, че те са в сговор с един от клановете в Мадрид, контролиращ живота в баровете. Най-малко двама агенти работят незаконно за групировка, свързана с българската мафия.

Единият от полицаите почивал в Тайланд, а другият – във Флорида. И в двата случая почивките били платени от фирмата 38 Pulsaciones. Тя управлява заведението бар The Host в испанската столица, което принадлежи на Иво Българина.

ВИЖ ТУК СНИМКИ КАК ПЛАТЕНИТЕ ОТ ИВО БЪЛГАРИНА ПОЛИЦАИ ПОЧИВАТ В ТАЙЛАНД И ФЛОРИДА.

„Ел Мундо“ писа вчера, че двамата разследвани полицаи работили незаконно като портиери в този бар и спрели най-малко пет проверки за редовността и спазването на правилата за безопасност в заведението. В замяна те получавали пари, а сега се оказва, че били награждавани с пътувания.

Разследваните са споменати само с инициали - Х. М. М. и Х. Р.

При пътуванията си пазителите на реда винаги били придружавани от човек от бандата на Иво. Задачата им била да плащат всички разходи на „наградените с почивка“ полицаи.