На прага на световното първенство по футбол, коeто стартира на 14 юни, БНТ се раздели с Методи Манченко. Манченко дълги години ръководи спортната секция на обществената телевизия като главен продуцент. 

Новината съобщиха официално от БНТ на сайта си.

Отиват си общо шестима души, считано от утре, 31 май. Методи Манченко - главен продуцент на продуцентски център "Спорт" към дирекция "Информация", Росица Григорова - финансов директор, Елисавета Боянова-Канелова - главен счетоводител, Зорина Бояджиева - началник на отдел "Управление на собствеността", Асен Илиев - началник на отдел "Обществени поръчки" и София Живкова - началник на отдел "Маркетинг и продажби" в дирекция "Маркетинг и комуникации".

Че Методи Манченко ще бъде освободен от поста в БНТ се заговори малко след като новото ръководство на телевизията, начело с генералния директор Константин Каменаров, встъпи в длъжност.

"Предстои да бъдат обявени новите титуляри на тези длъжности. С настоящите промени приключва формирането на ръководния екип на БНТ. Българската национална телевизия благодари на колегите за работата им в медията", се посочва в краткото съобщение на сайта на обществената медия.

В началото на месеца Управителният съвет взе решение да освободи дългогодишния главен продуцент Роберт Ковачев, както и ръководителят на производствен център "Реализация-Информация" Васил Николов. Покрай протестите на журналистите от "Денят започва с култура" за оказван им натиск от новия програмен директор Емил Кошлуков, същият на практика освободи продуцентката на предаването Весела Петрова. Кошлуков подписа заповед, в която променя екипа на "Денят..." - на два екипа с един продуцент, Петрова липсваше. Самият Кошлуков пък е на мястото на Севда Шишманова, която също си тръгна от телевизията при смяната на ръководството й. Шефката на БНТ 2 и БНТ Свят Екатерина Генова също вече не е кадър на обществената медия.