55-годишен мъж е застрелян в лек автомобил "Мерцедес" в курорта Слънчев бряг. Извършителят бе задържан часове по-късно при опит да напусне страната.

Инцидентът е станал снощи в района на хотелски комплекс "Сън вилидж". В колата е имало и млада жена на 22 години, която е била извадена жива, но също с прострелни рани и е настанена с опасност за живота в бургаската болница, където е била оперирана. 

Около автомобила, в който е открито тялото на мъжа, криминалистите откриха множество гилзи.

Цяла нощ районът беше отцепен от полицията, извършваха се огледи на местопрестъплението, органите на реда правеха проверки на входа и изхода на комплекса. 

Стрелбата е открита вътре в колата. Инцидентът е станал малко след двадесет и един часа. Петдесет и пет годишният Коста Николов Миджурина е прострелян в главата с два куршума, по думите на очевидци. Убитият е собственик на игрални зали в Слънчев бряг, Несебър и Нова Загора. Според източници от полицията обаче първоначалните версии не сочат убийството да е свързано с бизнеса му, а смятат, че става въпрос за любовен триъгълник.

Нападателите избягали от местопроизшествието с тъмно БМВ, твърдят свидетели на кървавото деяние. В колата на застреляния са пътували още двама души. Те са свидетелите, не са пострадали.

Извършителят на убийството в Слънчев бряг бе задържан този предиобед на ГКПП "Лесово" в опит да премине границата, заяви главният секретар на МВР Младен Маринов на нарочен брифинг.

"Първоначалните версии са тези, които се потвърждават след разкриването на случая - става въпрос за ревност и неизяснени лични отношения. Имаме загинал мъж на 54 години и пострадало момиче на 22 години, което е в тежко състояние в болницата в Бургас. След бърз анализ работата и провеждане на оперативно- издирвателни действия извършителят беше задържан в опит да премине границата на ГКПП "Лесово"", каза още Маринов, цитиран от агенция "Фокус".

Той уточни, че извършителят е 37-годишен мъж, който притежава законно оръжие и е с чисто криминално минало.

"Оръжието му е иззето и тепърва ще се установява дали това е използваното оръжие за престъплението. Давано му е във връзка с неговата работа като лице, което работи с парични средства в различни фирми. Най-вероятно е имал чувства към простреляното момиче, познават се от около един месец, според данни на свидетели. Убийството е извършено с особена жестокост към жертвата" каза още главният секретар на МВР.