Националният отбор по волейбол загуби с 1:3 от Италия втория си мач от Лигата на нациите в Япония. Нашите отстъпиха с 23:25, 19:25, 25:11, 19:25 в геймовете.

Вчера те спечелиха чисто над домакините, но днес "адзурите", олимпийски вицешампиони от Рио де Жанейро, се оказаха твърде силни.

Селекционерът Пламен Константинов заложи на същия състав като срещу японците: Светослав Гоцев, Николай Учиков, Георги Сеганов, Валентин Братоев, Виктор Йосифов, Николай Пенчев, Теодор Салпаров - либеро.

Първият гейм вървеше с минимален аванс за Италия. Българите наваксаха първоначалното си изоставане и на моменти бяха равностойни. В края на гейма тимът от Ботуша не пропусна възможностите си и поведе.

Вторият гейм започна по-добре за "лъвовете", но те не съумяха да поддържат същото високо ниво на играта си и "адзурите" си осигуриха аванс, който не изпуснаха - 2:0.

В третата част България показа характер, поведе с 16:15 при второто техническо прекъсване, после увеличи преднината на три точки и намали - 1:2.

Оживлението в редиците ни се пренесе и в четвъртата. "Трикольорите" поведоха, но италианците реагираха и с няколко промени в състава си прекъснаха устрема на нашите. След 8:8 те на свой ред излязоха напред в резултата и до края не изпуснаха инициативата.

В неделя сутринта наше време България играе с Полша.