Гуми, барикади и палатки пламнаха на емблематичния Евромайдан в Киев. Този път хората там са недоволни, че градските власти започнаха да рушат укрепленията им, за да разчистят центъра на града. Пожарникарите гасят пожарите, а хората им помагат да разчистват боклуците.

Няма информация за сблъсъци или пострадали. 

Кметът Кличко се опитва да убеди хората да напуснат площада.

В събота властите в Киев подновиха опитите да премахнат барикадите и палатките от пътното платно на централната улица „Крещатик”. Няколкостотин доброволци и работници на комуналните услуги са на площад „Независимост”. Те са предвождани от кмета на столицата Виталий Кличко. Той преговаря с активистите от Евромайдана, за да могат да бъдат освободени пространствата и площадът отново да стане място за разходки и срещи на киевчани. По неговите думи 82 на сто от столичаните са отговорили с "да" на въпрос дали искат да бъдат махнати загражденията в центъра на града. Допитването е било направено в първите дни на август.

Властите разчистват с фадроми барикадите на Евромайдана.

От септември миналата година Евромайданът се превърна в най-горещата точка на протеста и битката за сваляне на президента Виктор Янукович. Той избяга в Русия в края на февруари. Вече има нов демократично избарн президент - Петро Порошенко, но хората продължават да окупират площад "Независимост".