Христо Стоичков игра в шоумач на славни ветерани по случай 20-годишнината от световната титла на Франция на "Стад дьо Франс" в Париж. Сблъсъкът противопостави тима на "петлите" и селекция, наречена "Ол Стар '98", водена от Арсен Венгер.

Еме Жаке беше начело на шампионите отпреди 20 лета, като сред тях не бяха само селекционерът на сегашния тим Дидие Дешан и Давид Трезеге, който също има ангажименти на руския мондиал.

Световните шампиони от 1998 г.

Местните любимци спечелиха с 3:2 с голове на Зинедин Зидан, Тиери Анри и Винсен Кандела, а за сборния състав се разписаха испанците Фернандо Мориентес и Гайска Мендиета.

Двубоят се игра на датата 12 юни, на която Франция започна на Световното преди 20 лета - 3:0 срещу Южна Африка. Французите предпочетоха нея, а не тази на финала (12 юли), тъй като съвпада с края на финалите в Русия и много от посребрелите звезди ще бъдат там.

Арсен Венгер.

За "петлите" поритаха асове като Фабиен Бартез, Лилиан Тюрам, Лоран Блан, Марсел Десаи, Бишенте Лизаразу, Кристиан Карембьо, Юри Джоркаеф, Еманюел Пети, Зинедин Зидан, Тиери Анри, Стефан Гиварш, Патрик Виера, Робер Пирес...

Юсейн Болт.

Арсен Венгер пък можеше да разчита на Франческо Толдо, Едгар Давидс, Драган Стойкович-Пикси, Самуел Ето'о, Кристиан Виери, Стоичков, Славен Билич, Патрик Клуйверт... И на най-бързия мъж на планетата Юсейн Болт.

Камата започна сред титулярите, после беше заменен. Той изкара в Париж няколко дни, като в неделя беше сред зрителите на финала на "Ролан Гарос", където видя поредния триумф на своя приятел Рафаел Надал.

Мондиал '98 беше последното Световно с участието на България. Тимът ни отпадна след предварителните групи.