За да избегне публичната подкрепа за правителството, каквато декларира на първия вот на недоверие, на втория почти цялата парламентарна група на "Воля" реши да... запълва улични дупки.

Официално от партията на Веселин Марешки обявиха, че ще бойкотират дебатите, които се водят в залата, с мотива, че няма да слушат "изтърканите пререкания между управляващите и социалистическата партия". Затова решили "да използват деня, за да направят нещо добро за хората".

И така, докато в Народното събрание се дебатира относно провала или непровала на правителството в сферата на сигурността, Марешки и депутати запълват дупки на варненската улица "Милосърдие".

"Разбирането на "Воля" е, че лошите пътища също са заплаха за сигурността на гражданите", посочиха от партийния пресцентър.

Но не само това - други депутати са се позиционирали в село Якимово, Монтанско, "при 75-годишния Цветан Миланов - мъжа, който е може би най-ограбваният човек в България".

А какво правят там:

"В момента в къщата му се монтира видеонаблюдение, подарък от "Воля". Веселин Марешки му изпраща също куче - каракачанска овчарка, както и ще възстанови откраднатото му домашно стопанство от кокошки и пуйки."

На първия вот на недоверие през януари, внесен от БСП на тема "корупция", Марешки бе дал заявка, че няма да го подкрепи и хората му ще се въздържат в зала а) защото се случва при старта на българското председателство на ЕС; б) защото неговата партия борела корупцията всеки ден. И в действителност не го подкрепи. 

Заявка за същия сценарий и при сегашния вот Марешки даде преди няколко дни. Не виждал сериозни доводи да подкрепи втория вот на недоверие на левицата.