"Джудас Прийст" обявиха основаването на фондация на името на Глен Типтън.

По-рано тази година соло китаристът на титаните обяви за борбата си с болестта на Паркинсон, продължаваща вече 10 години. Типтън анонсира през февруари и сбогуването си със сцената, поне що се касае до големите концертни изяви, а на мястото му за световното турне застана продуцентът и китарист Анди Снийп.

Сега групата започва продажба на специални фланелки, като средствата от продажби ще отидат 100% за нови научни изследвания на Паркинсона, пише loudersound.com.

Самият Типтън казва в специално изявление:

"Все още участвам в някои концерти и се включвам към момчетата на сцената за някои песни и ще продължавам дотогава, докогато това не е компромис за бандата...

Досега, щом се кача на сцената, реакцията на публиката е забележителна, стопляща сърцето и много емоционална.

Роб, Ричи, Ян и Скот свирят по-добре отвсякога, а Анди върши наистина велики неща - всички ми оказаха страхотна подкрепа. Бандата предложи да стартираме фондация, която - макар и на моето име е - "Джудас Прийст"-фондация".

Продаваме фланелки със слогана ‘No Surrender’  - заглавие на песен от последния ни албум, която е много подходяща, като се има предвид решителността, която тябва да проявиш, за да продължиш напред и да бориш болестта. Това е от този тип неща, "които винаги се случват на някой друг."

Типтън напомня не само на метъл почитателите, а и на всички, които искат да помогнат, че всички приходи от специалните тениски ще отидат за каузата.

И заявява, че има надежда:

"Макар и на ранни стадии, вече има голям напредък с относимото към Паркинсон състояние, известно като есенциален (паркинсонов, б.р.) тремор."

Специалните фланелки вече са част от продажбите по време на турнето Firepower tour, което, както е известно, ще мине и през Пловдив на фестивала Hills of Rock.

Има ги и в онлайн магазина на метъл титаните.