"Преди час направиха опит да бъда убит пред дома ми!

Сигурен съм, че е поръчка от правителството!

Прострелян съм 8 пъти с бойни патрони, но съм жив."

Това съобщи в профила си във фейсбук късно вчера вечерта Петър Низамов-Перата, известен с акциите си по "залавянето" на влезли в България мигранти.

Прострелян е в Бургас, малко след 22 ч., близо до бл. 41А в жк "Изгрев".

Низамов е получил две огнестрелни рани в краката, потвърждават от МВР. По собствения му разказ пред полицията бил атакуван от трима души, които се криели в храстите. На мястото са намерени четири гилзи.

Извършена му е спешна хирургична интервенция.

Няма опасност за живота му.

Новината за инцидента съобщи и бургаският журналист и приятел на Перата Стоян Тончев. Той също говори за правителствен заговор, но не обяснява какъв е мотивът. А само написа във фейсбук:

"Незабавна оставка на кабинета на Бойко Борисов! Незабавна!!!

В България властта стреля по народа си!

Те искат да ни убият!!! Защото не могат да ни купят!"

За последно Перата влезе в спор с бургаски медии, които успя да осъди за клевета. Стигна се до безпрецедентни декларации на журналистите за потъпкана свобода на словото, а ВСС защити колегата си магистрат, издал присъдата.

Низамов бе и арестуван преди 2 години, след като заедно с познати е "арестувал" група афганистанци в района на река Резовска, близо до турската граница, връзвайки ги със "свински опашки". Това се видя на видео, разпространено в интернет. По този случай Петър Низамов-Перата бе обявен за невинен по обвинението за противозаконно лишаване на свобода.

Перата и "колегата му" Динко от Ямбол станаха нарицателни за "ловци на бежанци" през последните години въпреки сигналите за наличието и на други групи, патрулиращи границата. На двамата бе обърнато и специално внимание в годишния доклад за правата на човека на Държавния департамент на САЩ. В него се отбелязва като добро постижение на правозащитните власти решението да разследват двамата "ловци".

Двамата обаче воюват открито, а Господин Господинов, както е всъщност името на Динко, е отявлен привърженик на правителството и Бойко Борисов.

 

Приседнал на дивана вдясно с черна тениска и оранжеви букви е Голямата Рижа.

Откъде тръгва Перата?

Всъщност "патриотът" е добре познат на МВР и бургаските медии. 

През 2009 г. на кръстовище в „знаковия“ квартал на Бургас „Меден рудник“ се засичат мотоциклет и аудито на  бившия боксьор Калоян Стоянчов, определен от медиите като "изгряваща звезда на сцената на силовите структури". Стоянчов – известен като Голямата Рижа, и негов приятел тръгват към моториста Петко Лисичков – бивш спецполицай, с крясъци и псувни. Той опитва първо да се защити с палка, а после произвежда 4 изстрела със законно притежаван „Глок“, два от които оставят Голямата Рижа на място.

В следващите няколко часа събраните здравеняци от „Меден рудник“ и други квартали почти опитват да линчуват баретата Лисичков, без въобще да демонстрират какъвто и да е респект от бургаската полиция, която го пази на моменти с жив щит. Някои от тях – като Мануел Стоев, си носят... мачете.

След случая, който е красноречив, кой всъщност управлява и създава продължително напрежение в морския град се излъчва репортаж на тв „Скат“. Там в кадър е Петър Низамов, обявен от телевизията като "техния главатар".

Във връзка с други публикации - за побой в дискотека "Джубокс", той осъди журналист на първа инстанция (споменатото по-горе дело). Проблем се оказва това, че в официалното съобщение се посочва П. Н., а медии съобщават кой стои зад инициалите и го наричат "бияч", за което той после е оправдан. Любопитен факт, е че Перата си води колкото дела си иска, защото е освободен от таксата - 4% от иска като социално слаб.

Иначе още тогава - към 2012 г. от официалното изявление на институциите става ясно, че П. Н. има 14 регистрации и до момента са му наложени общо три присъди – за леки и средни телесни повреди, пет хулиганства и унищожаване на чуждо имущество.