Най-малко петима души са били убити при стрелба в редакцията на "Капитал газет" в град Анаполис, щата Мериленд, съобщи Си Ен Ен, като се позова на официално съобщение на местната полиция. 

По-рано в. "Балтимор сън" съобщи, че убити са четирима. Шест души са загиналите и над 20 ранените, съобщи телевизия Ем Ес Ен Би Си.

Полицията изчакваше да приключи изцяло евакуацията на сградата на редакцията, за да започне да съобщава за жертви и ранени.

Тя разглежда нападението като "локален инцидент", а не като терористичен акт.

Има и задържан, заподозрян за стрелбата. Той е разпитван, но засега отказва съдействие. Не присъства в базата данни на полицията и на ФБР. Мотивите на стрелеца се изясняват.

Един от репортерите на "Капитал газет", който е бил в сградата по време на атаката, но се е криел под бюрото си, съобщи в туитър, че нападателят е стрелял през стъклена врата "срещу множество служители".

"Един въоръжен мъж простреля много хора в моя офис, няколко от тях са мъртви", написа той.

По-рано полицията съобщи в туитър, че разследва обстоятелствата около инцидента и ще даде допълнителна информация след като получи потвърждение.

#update confirming active shooter at 888 Bestgate Road in Annapolis. Building evacuated. Officers continuing to search building. Relocation point is inside Lord and Taylor in the mall.

Президентът Доналд Тръмп е информиран и следи развоя на събитията, съобщиха от Белия дом. По-късно в туитър американският държавен глава изказа съболезнования на близките на загиналите и съпричастност с пострадалите.

 

"Капитал газет" е всекидневник, с новинарски сайт - част от "Капитал газет комюникейшънс". Тя издава множество местни вестници, собственикът ѝ е "Балтимор сън медия груп". "Капитал" е един от най-старите вестници в САЩ като започва първо да излиза през 1884 г. под името "Ивининг Капитал".