Спасители от Гражданска защита, доброволци и приятели търсят безуспешно Петър Христов във водите на Искър, край Мездра. Водолазът изчезна в събота в изключително придошлата заради дъждовете вода.

"Приятели, пиша от профила на Пепи, аз съм жена му. Понеже времето изключително много напредна, а Пепи изчезна в събота следобед.

Тези два дни го търсим безуспешно в Искъра. Благодарение на хората с каяците, приятелите и колегите на Пепи и хората от клуба беше претърсен участъкът от мястото на инцидента почти до Струпецкия манастир, с дронове, каяци, лодки и по бреговете", написа жена му във фейсбук.

Инцидентът става около 17 ч. в събота, когато 4-ма водолази влизат в реката, за да подготвят атракцион за предстоящия празник на град Мездра. Става въпрос за района до археологически комплекс „Калето”, където в неделя трябвало да се проведе приключенски многобой.

Петър подготвял съоръжението за екстремно спускане в реката. Паднал от преобърнал се изкуствен сал и бил понесен от буйната вода.

"Утре ще продължим с търсенето. Реката спада. Засега е спаднала с половин метър. За да има резултат търсенето, ще са нужни хора за обхождане, дронове, каяци и моторни лодки. Моля ви, който може да помогне с каквото и да е, нека се включи. Помогнете ми да го намерим!", пише съпругата с профил Sihu Tama

Приятелите на Петър и доброволците пък се координират на неговата стена във фейсбук профила Peter Hristoff.