Министърът на транспорта Ивайло Московски е поканил Николай Колев-Босия на разговор в министерството миналата седмица, обяви той пред журналисти днес.

"Аз миналата седмица го поканих в министерството да го изслушам. Обясних му, ако има някакви сигнали за "Автомобилна администрация", да ги предостави. Включително пред нашия инспектор, ако има някакви данни за някой, който е манипулирал шофьорския си изпит, да заповяда в стаята, където се съхраняват видеонаблюденията, да изгледа целия изпит", обясни Московски.

Николай Колев вече 23 дни е в гладна стачка като протест срещу корупцията в Агенция "Автомобилна администрация" и масовото според него закупуване на шофьорски книжки.

Министърът обясни пред медиите, че в момента се ползва нова система за жребий на теоритичния изпит за шофьори, чиято сигурност е потвърдена от съда. При вземане на изпита се прави "лицево разпознаване, влиза се в помещение само с един таблет и има видеонаблюдение през цялото време", изясни той.

На въпрос дали все пак е получил някакви сигнали от Босия, Московски заяви:

"Това, което ми донесоха, бяха две папки за 2013-а и 2014-а година, аз тогава не съм бил министър. Това ми донесоха."

По отношения на другите обвинения - че "Автомобилна администрация" първо е уволнила двама души за корупция, а после тихомълком ги е върнала, министърът заяви, че агенцията е самостоятелна и не той назначава или уволнява хора. 

"Но ако има данни за такива хора, веднага ще ги предоставим на разследващите органи. Най-вероятно те са проверявани и не е установено такова нещо. Ако има съдебно решение за някого, че е корумпиран, естествено, че няма да си позволим да го назначим."

Московски призова Колев да се "погрижи за здравето си" и да спре гладната стачка.