Николай Колев-Босия изчака председателката на Народното събрание Цвета Караянчева да го посети в дома му в столичния квартал "Борово".

Днес Босия, който вече 34-и ден гладува в знак на протест срещу корупцията в системата на транспорта и купуването на шофьорски книжки, даде кратка пресконференция в БТА, за да затвърди исканията си за оставка на ресорния министър Ивайло Московски и разпускане на парламента.

Малко по-късно от пресофиса на НС обявиха, че той ще се срещне с Караянчева в кабинета й в сградата на парламента. Оказа се, това няма как да се случи. Босия е в немощно състояние. И не само - по собствените му думи никой не го е канил. Затова Караянчева отиде в дома му днес късния следобед.

Преди това обаче той допусна нашия фоторедактор Веселин Боришев.

Кучето на Босия е неотлъчно до него и го пази. Но както се шегуват със съпругата му - оставя го само пред кренвирша. 

"Какво Народно събрание?! Никой нито ме е канил, нито нещо ми е казал. Откъде накъде ще ходя", ядосва се Босия на анонса, че по негова инициатива ще се срещне с Караянчева в 15:30 ч в кабинета й. 

Босия се зарадва искрено на малките си посетители - семейството на негов приятел и съмишленик в протестите. 

Караянчева се появи около 16 ч, придружавана от министъра на вътрешните работи Валентин Радев, както и от екип от лекари от Правителствена болница. 

Представителите на медиите бяха помолени да изчакат отвън. Преди това обаче Караянчева разказа с какво предложение ще отиде при Николай Колев - да инициира сформирането на временна анкетна комисия в парламента, в която и той да участва и в която да бъдат разгледани всички поставени от него въпроси. Парламентарният шеф обяви още, че ще настоява Босия да бъде прегледан от лекарите и да прекрати гладната стачка.

След срещата стана ясно, че той е отказал да му бъде прелята банка, вероятно с глюкоза. Казал е, че ще продължи да гладува и ще види дали до четвъртък парламентарната шефка ще спази обещанието си.

Брифингът на Босия в пресклуба БТА се проведе предиобяд, като на присъстващите направи впечатление засиленото полицейско присъствие.