Вместо да излиза със специални изявления и становища, бТВ избра нестандартен начин да отвърне на препоръката на медийния издател и депутат Делян Пеевски да се "прочисти" от журналиста Светослав Иванов.

Телевизията публикува снимка на водещия на предаването "120 минути", направена в неделя, при последното издание на предаването за сезона, със следния текст:

"#СветославИванов @sveivanoff преди последния ефир на #120минути за сезона. Ще се видим отново от 9 септември с още по-интересни събеседници и рубрики"

Както Клуб Z писа, редакционна статия на издавания от Делян Пеевски вестник "Телеграф" препоръча бТВ да бъде "прочистена от "журналисти" като Светослав Иванов". Повод за атаката е интервю в последното издание на "120 минути" в неделя, в което гостуваше изпълнителният директор на "Ню Бояна филмс" Ярив Лернер.

На 25 април бе съобщено, че фирма от групата на „Ню Бояна“ - „Ню имидж България“, е сключила предварителен договор за покупката на 50% от „Телеграф медиа“, притежавана от „Интръст“ ЕАД, която пък е еднолична собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски. Фирмата „Телеграф медиа“ издава вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан мач“ и Борба“, а тяхното съдържание се тиражира едно към едно от интернет сайтове, чиято собственост Пеевски отрича.

Светослав Иванов попита Лернер дали се притеснява от това, че „някои от тези издания са натоварени с доста негативи през годините, подозирани са в доста политически зависимости, в това, че са служели за средство за саморазправа с много неудобни и политически, и икономически опоненти“. Журналистът допълни, че „това е нещо, което е констатирано от големи международни организации, а пък и от българското общество“.

Гостът отговори с „Да“ (т.е. притеснява се) и съобщи, че все още правят предпроектно проучване, „няма да бъде финализирана сделката скоро, имаме още много работа“.