"Ислямска държава" публикува днес снимки , на които според групировката е тялото на пилота на сирийския изтребител, свален вчера от израелската ПВО, след като навлезе в небето над окупираните Голански възвишения, предаде Ройтерс. 

ИД пусна в своя новинарски сайт "Нашер" четири снимки, една от които показва обезобразено тяло и три парчета метал, някои от тях все още димящи. Не е възможно веднага да се удостовери автентичността на снимките. 

Екстремистите от "Ислямска държава" още вчера, часове след свалянето на самолета, съобщиха, че тялото на пилота е в техни ръце. Съдбата на втория пилот остава неизвестна, съобщи за Асошиейтед прес представител на т.нар. "ос на съпротивата", която включва Иран, Сирия, Хизбула и други групи, воюващи на страната на силите на президента Башар Асад. 

Израел заяви, че е свалил самолета, след като навлязъл в израелска територия. Това се случи в момент, когато сирийските правителствени сили стигнаха до границата на Голанските възвишения за първи път от седем години. Ивица земя по протежение на границата от сирийската страна все още е в ръцете на "Ислямска държава". Именно там, според източник на Ройтерс, се е разбил сваленият от израелците сирийски изтребител.