След като в сряда си размениха остри реплики, депутатите от "Атака" и НФСБ Волен Сидеров и Валентин Касабов днес влязоха и във физически сблъсък.

Поводът за разпрата между коалиционните партньори са взаимните обвинения в прокарване на лобистки интереси.

Тази сутрин Сидеров влязъл в стаята на "Обединени патриоти" в парламента и заварил там Касабов. Попитал го защо е тук, след като вчера е заявил, че не го признава за председател на парламентарната група на ОП. Касабов отвърнал заядливо и оттам се развихрил скандал. Крясъците се чуваха дори из парламентарните кулоари. В хода на разправията нервите на Касабов не издържали и блъснал лидера на "Атака". Очевидно обаче "боят" не е бил съвсем бой, тъй като и двамата са живи и здрави.

Сидеров не отказа да коментира пред журналистите.

"Бутна ме, да", потвърди той. "Защото е изнервен нещо, според мен се държи неадекватно, той е болен човек. Аз го приемам за рупор на Валери Симеонов. През него говори Симеонов."

Лидерът на "Атака" каза още, че Касабов е обвинил и премиера Бойко Борисов в лобизъм и не се е извинил. А за Валери Симеонов и обвиненията му за лобизъм в ОП обясни:

"Трябва да се знае, че няма такъв чист светец. Както е казал в една притча Исус Христос за блудниците, който е чист, да хвърли първия камък."

И добави, че неговите изявления срещу вицепремиера били отговор, а не "първична нападка".

"Който смята, че ще ме ползва за изтривалка, се лъже жестоко. Който мисли - Волен е сега в друга фаза, той е добър и бял, греши."

Касабов не искаше да коментира случката, но все пак посочи в отговор на въпрос бил ли е Сидеров: "Това е измислица." 

А лидерът на "Воля" Марешки, чул за инцидента, излезе от пленарната зала и коментира пред журналисти, че идва да защитава Сидеров. И последва светкавично съобщение от пресцентъра на "Воля", в което се разказва как Марешки "спаси Волен Сидеров от физическа саморазправа на коалиционните му партньори".

Предоставяме на вашето внимание цялото партийно съобщение:

"Веселин Марешки светкавично се намеси в скандал между "Обединени патриоти", при който е пострадал лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Научавайки за бой в парламентарната стая на т.нар. патриоти, зам.-председателят на Народното събрание Марешки веднага предотврати по-нататъшния скандал в малката коалиция и защити Сидеров.

"Подобно поведение е крайно неприемливо и недопустимо в институция като Народното събрание. Ние от ВОЛЯ винаги бихме се притекли на помощ дори да бият някого на улицата. Още повече във висшата институция, каквато е парламентът.".

ПГ на ВОЛЯ се разграничава от всякакви хулигански прояви в НС. Случилото се е поредното доказателство, че ВОЛЯ е различната партия в парламента и с присъствието си показа нов стил и морал в политиката. Скандалните отношения в ОП само потвърждават позицията на ВОЛЯ, че предизборните коалиции, събрани без принципи и общи идеи, трябва да бъдат забранени."