"Ще ги хванат. Всички ще ги хванат. Има си ръководство на МВР".

Така премиерът Бойко Борисов коментира акцията срещу бандата на Митьо Очите. Министър-председателят откри модернизиран транзитен газопровод край село Лозенец, Ямболско.

По повод чумата по животните в региона той заяви:

"Аз няма да тръгна да галя козички. Мъчно ми е и на мен, но това са правилата. Никой не може да се заиграва със страха на хората".

Борисов все пак призова да се отдаде нужното внимание на газопровода, защото той е коствал много усилия на държавата.

"Преди няколко години, ако помните, президентът Владимир Путин посети Турция и тогава казаха, че България ще загуби всичко. Ние обаче останахме много добри приятели с Турция. С тиха, добросъседска и правилна дипломация. Не случайно президентът Реджеп Ердоган ми каза, че през България ще минава всичко. Замисли се и добави - без мигрантите. После седнах с президента Путин и чертахме. През цялото време не спряхме и да строим. Вече можем да получаваме газ от Азербайджан, Русия, Турция", каза Борисов.

И продължи:

"Това са 150 километра тръби. В последните години слушах много български политици да говорят много за конектори, газови връзки, газови коридори, а резултат нула. Днес като врътнем кранчето и 16 млрд. кубика газ потичат в двете посоки".

Премиерът изтъкна, че този проект трябва да върви успредно с интерконектора с Гърция.

От думите му стана ясно и че България, ако реализира проекта АЕЦ "Белене", може да продава ток от централата на Турция, тъй като турските мощности няма да й стигнат.

""Ако намерим подходящ инвеститор за АЕЦ "Белене"..., защото Турция се нуждае от елекетроенергия... Там където минават газопроводи и има атомни централи, никой не ги бомбардира. Там има мир", заяви Борисов.

И изтъкна, че всичко е направено по европейските правила, като е използвана най-добрата техника.

"Не спираме да строим. Не случайно, когато разговарях последно с президента Ердоган, той ми каза: Ние така-така, леко-леко, а вие вече сте готови. Виждате какво правим и с "Белене". На икономиката ще ни трябва още електроенергия. Трябва да сме готови за спирането на блоковете на "Козлодуй" след време", каза още Борисов.

И обясни, че с Турция сме конкуренти на енергийния пазар, но и здраво свъразни енергийни партньори.