Местният парламент на Несебър консенсусно е одобрил общината да е домакин на първия рицарски турнир за ученици, който ще се състои на 22 септември в 4-звездния хотел "Котва" в Слънчев бряг. 

Хотелът е собственост на съветника-тамплиер Венелин Ташев, в чиято докладна се съдържа предложението, получило съгласието на общинските съветници, стана ясно от информация на сайта Флагман.

Предвид факта, че ще се проведе навръх националния празник на България, турнирът се посвещава на 110 години от провъзгласяването на незавимистта от Османската империя, както и на 900 години от основаването на Ордена на рицарите тамплиери от Йерусалим.

Командерия "Св.Димитър", като част от Ордена на тамплиерите от Йерусалим-Велик Приорат България, свиква на 22 септември т.г. първи рицарски турнир, който ще се разгърне отборно върху площ от десетки декари и по няколко спортни дисциплии в хотел "Котва" в Слънчев бряг.



Грандиозната надпревара ще протече благотворително под патронажа на рицаря-тамплиер Венелин Ташев,

Хотел "Котва" разполага с басейн с олимпийски размери, водни атракциони, баскетболно и волейболно игрища, бадминтон, миниголф и боулинг зала.

Изглед от хотел "Котва".

Дисциплините, по които ще мерят сили смесени отбори на училищата, намиращи се в населени места край морето от Обзор до Ахтопол и във възрастовата група до 10-11 години, ще бъдат уточнени от петчленна експертна комисия.

Пред Флагман зам.-кметът по образование и култура в община Бургас Йорданка Ананиева е потвърдила, че вече са информирани за предстоящата надпревара и три бургаски училища ще участват. Те ще подготвят смесените отбори и ще пристигнат с училищните автобуси и нужната екипировка.