Митьо Очите е арестуван в Истанбул.

Операцията е била на турската полиция след сигнал от българските власти, че вероятно Желязков се намира в мегаполиса, предаде БНР.  Димитър Желязков-Очите е отведен в ареста на Истанбул. 

Българските власти ще изпратят необходимите документи за да бъде екстрадиран у нас. Преди това обаче трябва да минат съответните процедури в Република Турция. Премиерът Бойко Борисов беше категоричен вчера, че Желязков ще бъде хванат, а прокуратурата обяви, че е наясно с местонахождението му. 

"Димитър Желязков – Митьо Очите е бил задържан от турските власти снощи в Истанбул. Той е задържан в изпълнение на Червената бюлетина на „Интерпол“ - обявяването му от прокуратурата за общодържавно издирване. Турските власти са уведомили Министерството на вътрешните работи на България и оттук насетне следва процедура по екстрадиция на лицето", съобщи пред агенция Фокус говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

Димитър Желязков-Очите напусна страната преди полицейска операция в Бургас и Несъбър за разбиване на престъпна група, занимаваща се с рекет, лихварство и изнудване.

Както стана ясно, той е напуснал страната законно, тъй като към момента на заминаването му не е бил нито подсъдим, нито обвиняем. Преди време, заради стрелба по него, Желязков беше на косъм от смъртта и се лекуваше в Истанбул.