Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че няма теч на информация от МВР, който да е довел до това Димитър Желязков - Митьо Очите да напусне страната, точно преди в Бургас да бъде задържана цялата престъпна група около него.

"Ако беше изтекла информация, щеше ли той да отиде в Гърция, в Турция и да го хванем там", попита реторично Радев в Елин Пелин, където е на среща с местното ръководство на МВР и кметовете от региона.

Министърът стана поредният, който благодари на турските си колеги за добрата работа по залавянето на Митьо Очите в Истанбул преди дни заедно с още 7 души, които вече са върнати у нас.

Клуб Z припомня, че някои - като общинския съветник Бенчо Бенчев и ексдепутата от ДПС Несрин Узун дори отдавна са пуснати поради липса на повдигнато обвинение.

Главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че Митьо Очите е задържан за 30 дни в турския арест, като в този период трябва да мине процедура пред турски съд за неговото екстрадиране у нас.

Пред бТВ той допълни, че продължава да тече активна работа на територията на главната дирекция в Бургас по случая с групата около Желязков.