Пиян и дрогиран 31-годишен шофьор от София блъснал 6 пешеходци и се преобърнал по таван в Китен. Това съобщава "Фокус", цитирайки ОДМВР-Бургас.

На 7 август около 20.55 ч. на ул. „Корал” в Китен, до почивна база „Морско утро”, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол лек автомобил БМВ 320 самостоятелно катастрофира, излизайки вляво от пътното платно, блъскайки шест пешеходци и преобръщайки се по таван.

Колата е управлявана от 31-годишния Д. С. от София, а с автомобила се придвижвали и двамата софиянци В. А. (37 г.) и И. Ф. (33 г.), допълват от МВР.

От катастрофата са пострадали пешеходците: Я. Л. - 17-годишна, от Лом, която е била транспортирана до болница „Бургасмед” с фрактура на шиен прешлен; 17-годишните момичета Г. Г. и Н. К., и двете от Лом, които са били транспортирани до болница „Бургасмед” с травматичен шок; Е. Г. - 18-годишна, от Лом, С. Я. - 18-годишна, и сестра й – В. Я. - 15-годишна, и трите от Лом, които са били прегледани на място от медицински екип на Центъра за спешна помощ в Царево и освободени.

Водачът на автомобила – Д. С., с 9-годишен шофьорски стаж, е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел положителна проба - 0,92 промила. Тестван е и за употреба на наркотични или упойващи вещества, като апаратът отчел положителна проба за употреба на амфетамин.

Задържан е за срок от 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство.