Лидерът на БСП Михаил Миков изтълкува думите на Бойко Борисов в Припек като нов знак, че се готви коалиция между ГЕРБ и ДПС.

"Очевидно е , че се готви коалиция между ГЕРБ и ДПС", заяви Миков пред журналисти относно изявлението  на Борисов, че ако вземе 121 депутати, ще даде 10 зам. -  министерски места на мюсюлмани.

Според Миков така Борисов отговорял на заявлението на зам.-шефа на ДПС Рушен Риза от петък. Риза даде да се разбере, че движението може да работи с ГЕРБ след парламентарните избори, "ако това е в интерес на държавата".

„ДПС ще се бори да си увеличи гласовете. Дали ще си увеличим народните представители, това зависи все пак и от процента на участвалите във вота. ДПС винаги е бил балансьор във властта, когато и да е било. Всички инсинуации, които се правят, са с цел внушение и отстраняване на ДПС от власт. Преди изборите е трудно да се каже дали ДПС може да работи с ГЕРБ. Ние в момента с ГЕРБ се борим във всяка една област, село, квартал, така че в момента да се предпоставят нещата – не, но след изборите ще видим. Ако трябва, в интерес на държавата ние сме готови да направим всичко, обяви  Рушен Риза.

Признаци за готвената коалиция имало и в съвместните действия между двете политически сили в края на 42-то НС - банковата ваканция и актуализацията на бюджета, изброи Миков.

„ГЕРБ нямат толкова подготвени кадри от мюсюлманско вероизповедание, очевидно е, че става въпрос за коалиция между тях и ДПС”, категоричен бе Миков.

"На БСП им се управлява, но хем не могат, хем искат", даде диагнозата си за левицата по-рано през деня Бойко Борисов.