Харвардски професор нарече кокосовото масло "чиста отрова", защото съдържа много нездравословни наситени мазнини, съобщава "Индипендънт".
Д-р Карин Майкълс, професорка в училището по обществено здравеопазване "Т. Х.Чан" в Харвард и директорка на Института по профилактика и туморна епидемиология към Фрайбургския университет заяви, че кокосовото масло е "една от най-лошите храни, които човек може да яде", заради вредите, които наситените мастни киселини могат да нанесат на тялото. Според нея то е много по-лошо от маслото и маста.
Твърдението коренно противоречи на общоприетото схващане, че кокосовото масло е много полезно, дори че е "суперхрана", която може да се използва като съставка на всякакви ястия.
Миналата година Американската асоциация за сърдечно здраве коригира насоките си за наситени мастни киселини, като тези в кокосовото масло, като препоръча те да бъдат заменяни с ненаситени.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и днес, за да научите новините от България и света, и да прочетете актуални анализи и коментари от „Клуб Z“. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме нужда от вашата подкрепа, за да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 държави на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на истинска, независима и качествена журналистика. Вие можете да допринесете за нашия стремеж към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият поръчител на съдържание да сте вие – читателите.
Подкрепете ни