Лидерът на "Атака" Волен Сидеров откри на нов глас задочната си атака срещу вицепремиера и негов коалиционен партньор в "Обединени патриоти" Валери Симеонов. Основното обвинение си е все същото - водачът на НФСБ тормозел бизнеса по морето, но вече въвличал и "заповядвал" и на служители на други министри за вършат тази работа, твърди Сидеров. 

Той размаха пред медиите принтирана снимка във формат А4 - на мъж в спортно всекидневно облекло за лятото - и предложи 100 лева, намиращи се в джоба му, на този, който познае какво работи. Изненадващо се появиха и предположения - "събира пари", "общински съветник"... Сидеров изплю камъчето - мъжът бил полицейският шеф в Созопол, в работно време.

"Такива хора са пришпорвани от вицепремиера Симеонов да затварят заведения, да заплашват, да слагат патрулки, да говорят на хората, че “а са отворили, а са арестувани за 24 часа”, заяви Сидеров.

Подобна случка имало и със служител на Районната здравна инспекция - Симеонов звънял, искал документи и протоколи - например за заведението "Какао" в Слънчев бряг, гонел журналисти от "Алфа" и прочие - по разказите на лидера на "Атака". 

"Аз се боря срещу това", декларира Сидеров, който не за първи път твърди, че прави "проверка на проверките" на Симеонов по морето. Говорил и с колегите си в МВР и в здравеопазването Валентин Радев и Кирил Ананиев, но те не били наясно как вицепремиерът разпореждал на техни служители. Затова и след парламентарната ваканция трябвало мерки да вземе премиерът Бойко Борисов. 

"Борисов да направи разговор с Валери Симеонов какви са функциите на един вицепремиер, защото явно не ги знае – те не са да е старшина, а да координира работата между ведомствата, без да се меси в работата на други министри и да командва техни служители."

Сидеров бе категоричен, че с критиките си към Валери Симеонов не просто не "взривява" коалицията "Обединени патриоти",  а я... заздравява. По думите му заради акциите на вицепремиера туристическият бранш вече бил на ръба да излезе на протест.

Сидеров пак заяви, че няма представа дали "Обединените патриоти" ще се явят в настоящия си състав на европейските избори през май догодина:

"Нямам отговор от коалиционния партньор Симеонов дали той ще бъде с нас в коалиция. Той не дава отговор, което за мен говори, че може би има други планове. Но нека той да каже какви са му плановете." 

Сидеров разказа и собствената си версия как минавали лидерските срещи в "Обединени патриоти" - по-специално разговорите между него и лидера на НФСБ:

"Тези срещи трябва да са с резултат - всеки път поставям въпроса за коректност и уважение и три дни по-късно научавам за някоя бомба, репресия или изпълнение в стил "градския шериф".

Лидерът на "Атака" не пропусна да се произнесе и по казуса "Олимпик" и фалита й - с алтернативна идея.

Задължителните застраховки, каквато е "Гражданска отговорност", да се сключват в специално създадена за целта държавна застрахователна компания. А не "да идват офшорни фантоми".

Тази алтернативна идея, по модела на някогашното ДЗИ (от времето на социализма) още не била споделена с коалиционните партньори. Те обаче трябвало да съгласуват например депутатските законопроекти, които внасят в Народното събрание, вярва Сидеров.