В неделя в. "Сънди Таймс" написа, че Роман Абрамович възнамерява да продаде "Челси" и за целта е наел американската инвестиционна банка "Рейн груп" да направи оценка на клуба и да потърси купувач. 

"Челси" отрече моментално, но вестта разтревожи феновете на "сините", които се опасяват от такова развитие, след като през пролетта Великобритания отказа да поднови работната виза на руския олигарх.

Продава ли наистина Абрамович може би най-скъпата си придобивка, която го легитимира пред света?

Днес британската преса мълчи по въпроса. Обратното - в. "Дейли мейл" информира, че руснакът възнамерява да стартира мащабната реконструкция на стадион "Стамфорд Бридж" и околните сгради.

На 31 май "Челси" заяви, че плановете за ремонт се замразяват за неопределен срок заради "неблагоприятен инвестиционен климат". Тогава отлагането на "първата копка" се свърза с проблемите на Абрамович с британското правителство.

Наскоро "Дейли мейл" и други медии информираха, че руснакът е отхвърлил оферта на стойност 2 милиарда паунда за "Челси" от най-богатия британец - Джим Ратклиф. Той също така не е приел предложение за миноритарен дял в клуба от щатската компания "Силвър Лейк партнърс".

Според изданието скоро ремонтните дейности на "Стамфорд бридж" ще започнат и ще погълнат 500 милиона паунда. Срещу тази стойност капацитетът ще бъде увеличен от 41 на 60 хиляди седящи места. Арената ще придобие нов външен вид, ще стане доста по-модерна и функционална, теренът ще бъде подменен и т.н.

Първоначално се планираше стадионът да отвори врати през лятото на 2021 г.

"Челси" беше просто "добър" английски клуб преди идването на Роман Абрамович в един от най-скъпте лондонски квартали. От 2003 г., когато той дойде на власт, "сините" станаха по пет пъти шампиони и носители на купата на Футболната асоциация, а по веднъж грабнаха титлите в Шампионската лига и Лига Европа.